Anul 2019 vine cu o responsabilitate mărită pentru România, întrucât, deja subiectul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene a devenit unul extrem de important pe agenda momentului.
Așa cum spune și Vlad Dumitrașcu, student al Universității din București la Relații Internaționale și Studii Europene „Anul 2019 are o importanță deosebită pentru istoria României, în condițiile în care pe plan internațional există nevoie de echilibru european”.
În dorința de a cunoaște părerea studenților în ceea ce privește unul dintre cele mai importante evenimente ale României din ultimii ani, am fost plăcut surprinși să descoperim faptul că, tinerii, nu doar că stau foarte bine la partea teoretică, dar conștientizează gravitatea problemelor și tratează cu seriozitate fiecare subiect politic.
„România ar trebui să devină din ce în ce mai vizibilă pe plan european”, afirmă Adrian Sandu, student doctorant la Facultatea De Științe Politice a Universității din București, pe când un alt student de la Științe Politice, Robert Ciobanu, adaugă printr-o opinie sceptică faptul că „lucrurile ar trebui să pornească de jos și e greu de crezut că un mecanism extern ne poate rezolva problemele, dacă noi nu ni le putem rezolva.”.
Ce-i drept, mai presus de studenții generației contemporane, conștienți de beneficiile pe care le aduce preluarea președinției Consiliului UE, ar trebui să fie cei din înaltele funcții politice, întrucât Andrei Nicolae Popa, student la Facultatea de Drept, UB, explică că „una din funcțiile președinției înseamnă să asiguri colaborarea și cooperarea permanentă în 6 luni între Consiliu UE, cele 1500 de grupuri, consiliu de miniștri și celelalte instituții ale UE”.
Pe de-o altă parte, Denisa Radu, studentă la Facultatea de Științe Politice, UB, trage un semn de alarmă, privind responsabilitatea de care ar trebui să dăm dovadă, fiind puși față în față cu una din cele mai mari oportunități și provocări în același timp : „Prin această acțiune, țara poate prospera și putem dovedi că România poate deveni unul din pilonii principali ai UE.”.
Vă invităm să urmăriți în cele ce urmează un material video inedit semnat Edițiadedimineață.ro, prin care studenți de la diverse facultăți își exprimă părerile și cunoștințe cu o determinare de fier din care orice politician ar avea de învățat.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol