CITIRE

Lecție de viață din partea unui sportiv cu dizabil...

Lecție de viață din partea unui sportiv cu dizabilități. Ce a făcut este uimitor!

În România sunt aproape 800 000 de persoane cu dizabilități și, în ciuda faptului că acestea sunt teoretic protejate prin lege, în practică ele suferă cel mai adesea de pe urma tratamentelor discriminatorii. Drept dovadă, din totalul persoanelor cu dizabilități abia 33 000 dintre aceștia sunt angajați, adică aproximativ 24%. În pofida acestei realități triste, există și excepții – persoane care nu se dau bătute cu toate că au pășit în viață cu un astfel de handicap.

Bobi Simion, sportivul paralimpic din Cluj, este un exemplu în acest sens, iar acesta ne demonstrează că prin ambiție și dedicare poți învinge orice obstacole. Recent, el a obținut medalia de bronz a Campionatului European de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilităţi, organizat în orașul Laško din Slovenia.

Bobi Simion are o poveste incredibilă: s-a născut cu o malformație congenitală a membrelor superioare și inferioare, iar la vârsta de 3 ani a fost abandonat la un orfelinat. A învățat meseria de cizmar și după ce a părăsit Centrul de Plasament din Jucu a descoperit în mod întâmplător pasiunea pentru tenisul de masă. Cu timpul a devenit unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din lume la categoria sa, participând și la Olimpiada Paralimpică de la Rio din 2016.

Antrenat de Dan Năsui, Bobi Simion a reușit să îl învingă în sferturile de finală pe danezul Peter Rosenmeier, iar la finalul competiției, sportivul român a urcat pe podium, pe locul trei, ținând cu mândrie steagul tricolor în mână.

Povestea lui Bobi Simion reprezintă într-adevăr o lecție de viață și o dovadă a faptului că prin ambiție și efort orice vis poate deveni realitate.

sursă imagine: adevarul.ro

 

[Sursă imagine: ziardecluj.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.