Muzeul Bucovinei organizează în 2018 o paletă largă de proiecte educaționale pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ sucevene.
Programul include:
- ateliere de creație;
- ateliere istorico-didactice și lecții interactive de istorie;
- arta;
- arheologie;
- etnografie;
- științele natur.
„Elevii suceveni au posibilitatea, în acest an, să-și aprofundeze cunoștințele de istorie, într-un spațiu neconvențional și într-un mod interactiv la Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare, în cadrul proiectului educațional <Lecția de 10>, derulat de Muzeul Bucovinei” – a anunțat directorul instituției, Emil Ursu, potrivit agerpres.ro.
În cadrul acestor lecții se vor discuta subiecte pe care elevii nu le învață în școală, subiecte ce prezintă interes pentru înțelegerea tuturor aspectelor privind istoria medievală a Moldovei. Temele discutate sunt structurate pe zece domenii, respectiv domnitori, cetăți din Moldova, ctitorii, dregătorii, arme medievale, domnițe, bătălii, atacuri asupra cetății, țări suverane și Cetatea Sucevei, ce acoperă o gamă largă și inedită de informații.
Participanții pot afla detalii despre cele mai importante cetăți ale Moldovei, cele mai reprezentative biserici ctitorite de Ștefan cel Mare, detalii din viața unor domnițe, informații despre armele medievale folosite de oștenii moldoveni, despre dregătorii importanți ai Moldovei, despre luptele memorabile ale moldovenilor, atacurile care s-au dat asupra cetății, precum și multe altele.
Conform sursei precizate mai sus, toți cei interesați își pot programa participarea la o „Lecție de 10” la Cetatea de Scaun sau la Muzeul Bucovinei.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol