18 ianuarie 2022, 0:56

Lectoratul de limba română și-a deschis activitatea la Cernăuți. Peste 100 de persoane s-au înscris la cursurile organizate în nordul Bucovinei

Lectoratul de limbă română al Universității Ștefan cel Mare din Suceava și-a deschis activitatea la Cernăuți. Cursurile sunt organizate pentru cel de-al șaselea an. Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” găzduiește activitatea lectoratului din anul 2014, potrivit InfoPrut.

Numărul de cursanți, încurajator pentru organizatori

Peste 100 persoane s-au înscris la cursurile organizate anul acesta, depășind cifrele înregistrate anul trecut în aceeași perioadă. Cursurile sunt organizate pe niveluri de limbă, în conformitate cu Cadrul European Comun de Referință pentru limbi străine (A1-C2). O mare parte dintre beneficiari sunt cadre didactice și studenți provenind de la toate facultățile Universității cernăuțene, conform Monitorul SV.

Cel de-al 6-lea an de activitate a Lectoratului de română de la Universitatea Națională Yuriy Fedkovych din Cernăuți a început! Succes cursanților, tot mai numeroși!

Gepostet von Lectoratul de limbă română al USV – Cernăuți am Mittwoch, 18. September 2019

Lectorul de limba română, între Suceava, Cernăuți și Strasbourg

Din septembrie 2015, lector de limba română la Cernăuți este Gina Puică. A fost lector la Universitatea din Strasbourg timp de șase ani și a obținut titlul de doctor în filologie la Universitatea Nice Sophia-Antipolis, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

Sursă cover foto: Lectoratul de limbă română al USV – Cernăuți


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.