26 octombrie 2021, 22:18

Legătura dintre lama Fifi și un nou tratament anti-COVID

Dacă cercetătorii britanici nu ar fi existat, ar fi trebuit inventați. Informația de mai jos, bunăoară. Deși pare ușor hazlie, arată importanța gândirii “outside the box” în rezolvarea unei probleme importante.

Lamele și cămilele produc, pentru neutralizarea infecțiilor, „nanocorpi”, o versiune mai simplă și mai mică a anticorpilor. Plecând de la această informație un grup de cercetători de la Rosalind Franklin Institute din Oxfordshire vor să pună la punct un tratament ingenios.

The New Yorker spune că un tratament pentru Covid-19 derivat de la o lamă botezată Fifi arată „un potenţial important” în faza incipientă de testare.

Odată ce e testat pe oameni, spun cercetătorii, ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal – pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării.

Experimente

Profesorul James Naismith, unul dintre principalii cercetători şi director al Rosalind Franklin Institute din Oxfordshire, a descris nanocorpii ca „fantastic de interesanţi”.

El a spus că rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit complet în şase zile.

Tratamentul a fost, până acum, testat doar pe animale de laborator, însă Public Health England a transmis că este „printre cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.

Nanocorpii pe care cercetătorii i-au produs cu ajutorul sistemului imunitar al lamei se prind deosebit de strâns de virus. „Aici ne-a ajutat Fifi, lama Institutului Franklin”, a povestit  Naismith.

Fifi a primit o mică parte, neinfecţioasă a proteinei virale şi, astfel, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Cercetătorii au ales şi purificat apoi cu atenţie cei mai eficienţi nanocorpi într-o probă din sângele lui Fifi, pe cei care s-au potrivit proteinei virale cel mai mult.

Astfel, echipa a putut să cultive mari cantităţi de astfel de molecule selectate special.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.