5 octombrie 2023, 4:57

“Lege și ordine”, chiar cu ajutorul “cheii din dotare”. Un jandarm a zgâriat cu cheia o mașină parcată neregulamentar (VIDEO)

Caz absolut stupefiant în București. Jandarmeria română aplică “legea și ordinea” prin toate mijloacele. Un șofer din București care a parcat neregulemantar și-a găsit mașina zgâriată. La analiza unei înregistrări video a descoperit că ea fusese zgâriată de un jandarm.

Incidentul a fost filmat de o cameră de supraveghere din zonă.

În imagini se vede cum jandarmii dau de mașina pe avarii și se apropie de ea. După câteva secunde, șoferul autospecialei de jandamerie scoate un obiect și zgârie mașina, din mers, apoi își continuă drumul nestingherită.

„Mă grăbeam, am lăsat mașina parcată un pic neregulamentar, am intrat să îmi fac treaba, am ieșit de acolo și am găsit-o zgâriată. M-am uitat în jur să văd ce camere de supraveghere sunt. Până la urmă am primit imaginile pe care le-ați văzut în care un jandarm din mașina Jandarmeriei întinde mâna pe geam și cu un obiect contondent și o zgârie de la un cap la celălalt”, a povestit  șoferul la Digi24. El a spus că ambele portiere și aripa din față sunt zgâriate.

Proprietarul spune că depune plângere la poliție.

Jandarmeria nu a dat alt răspuns până acum decât că investighează incidentul.

UPDATE. Poziția Jandarmeriei

Conform Jandarmeriei, în urma verificărilor s-a dispus cercetarea disciplinară prealabilă pentru trei cadre militare.

  • Există suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unor fapte de natură penală, în urma cărora unitatea noastră va sesiza Parchetul Militar.
  • Jandarmeria Capitalei va pune la dispoziția organelor de anchetă toate datele de care dispune, instituția noastră fiind prima interesată de clarificarea situației și de luarea măsurilor legale care se impun.
  • Nu tolerăm și nu ne onorează astfel de comportamente și depunem eforturi instituționale continue pentru eliminarea unor astfel de situații, prin analize, studii și verificări interne.
  • Reiterăm faptul că nu vom tolera niciodată vreo abatere de la normele și principiile deontologice care guvernează funcționarea instituției noastre”, spune Jandarmeria București, într-un comunicat transmis vineri.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol