5 decembrie 2023, 17:34

LEO MESSI. Planeta i-a aflat salariul

Cifra zilei, poate chiar a anului, vine din fotbal. Planeta a aflat salariul lui Leo Messi. Nu s-a oprit, dar, posibil, o ezitare tot a avut.

Cotidianul El Mundo a dezvăluit că argentinianul a semnat în 2017 un contract pe patru ani cu Barcelona în valoare totală de 555 de milioane de euro.

Suma este brută și, potrivit legilor în vigoare din Spania, circa 50% din acești bani sunt taxați de stat.

Acum, ibericii încearcă să răspundă la întrebarea: ”Merită Messi banii pe care îi primește?”. Mai ales în contextul în care Barcelona are în acest moment datorii care se apropie de 1 miliard de euro, scrie DigiSport.

Potrivit economiștilor de la Libertad Digital, citați de Sport, Leo Messi este ”rentabil pentru interesele financiare ale Barcelonei”. Astfel, argentinianul generează venituri mai mari decât salariul său, numai prin prezența sa la club.

”Nu se știe cât ar valora Barcelona fără Leo Messi!”.

50% din veniturile clubului, dependente de argentinian

Parcă special pentru a arăta că nu este plătit degeaba, Leo Messi a marcat duminică seara, în partida cu Athletic Bilbao un golazzo dintr-o lovitură liberă de la 20m.

Reușita a fost cu atât mai festivă cu cât a reprezentat golul 650 pentru argentinian în tricoul Barcelonei. De asemenea, a fost al 54-lea gol înscris de Leo Messi din lovitură liberă de-a lungul carierei sale.

”Briliant! O lovitură liberă magică a lui Messi”, a scris Football Espana, după execuția minunată a sud-americanului.

Una dintre cele mai amuzante reacții a avut-o celebrul fotbalist englez Gary Lineker.

”Poate e timpul pentru o mărire a salariului pentru Messi”, a scris el pe Twitter.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol