5 decembrie 2023, 17:33

Leo Messi, se alătură luptei împotriva COVID-19. Ce sumă a donat fotbalistul

Celebrul fotbalist Lionel Messi (32 de ani) s-a alăturat luptei împotriva pandemiei de coronavirus și a donat un milion de euro pentru achiziționarea de produse medicale.

Suma donată va fi redistribuită către Spitalul Clinic din Barcelona, dar și unui centru medical din Argentina, țara sa natală, potrivit Libertatea.

Actul de caritate al căpitanului Barcelonei a fost dezvăluit de unul dintre managerii spitalului din Catalonia, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, fără a spune, însă, și care este suma pe care Leo Messi a ales să o doneze.

„Lionel Messi a făcut o donație clinicii, pentru a susține lupta împotriva coronavirus. Îți mulțumim foarte mult, Leo, pentru angajamentul tău și pentru sprijin”, se arată în mesaj, mai anunță Libertatea. 

În prezent, epidemia de coronavirus s-a extins îngrijorător de mult și în Spania, Catalonia fiind a doua cea mai afectată zonă din această țară, după Madrid, aici fiind mai bine de 10.000 de cazuri de coronavirus şi peste 500 de decese.

Spania, a doua cea mai afectată țară din Europa

Pandemia de coronavirus se extinde rapid și în lume, numărul deceselor fiind unul dramatic, mai bine de 19.000 persoane decedând în urma infectării cu virusul COVID-19.

La nivel mondial s-au înregistrat până acum peste 423.000 de cazuri de infecție, iar numărul avansează cu o rapiditate îngrijorătoare. Media de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus este în prezent curprinsă între 18 și 49 de ani.

Spania a ajuns pe locul al doilea în clasamentul țărilor europene cu cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Doar la începutul acestei săptămâni, 462 de persoane au murit din cauza focarului de coronavirus în doar 24 de ore, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: fcbarcelonanoticias.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol