14 iulie 2024, 17:47

„Librarium” noua librărie deschisă în incinta Teatrului Național IL Caragiale din București

„Ai carte, ai parte” – spune un proverb românesc, marcând rolul esențial pe care îl au cărțile în dezvoltarea personală. Statistica spune că în România mai mult de o treime dintre cetățeni nu cumpără cărţi. Din acest motiv, deschiderea de noi librării poate stimula cititul și poate facilita accesul publicului larg la capodopere din literatură.

Joi, 16 noiembrie s-a desfășurat evenimentul de lansare a unei noi librării la Teatrul Național IL Caragiale din București. În cadrul acestei întalniri au participat personalități din lumea culturală precum: Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și bloggerul cultural Laura Câțea. Subiectele abordate au fost despre lumea cărților, muzicii, teatrului și nu în ultimul rând a filmului.

sursa: umpcultura.ro

,,Librarium TNB este o continuare firească a scenei. Călătorim prin cărți către multe alte lumi și trăim mii de alte vieți. Experimentăm emoții pagină după pagină, ne identificăm cu un anume personaj ori râvnim după autograful scriitorului îndrăgit. Râdem, plângem, ne imaginăm, evadăm.” – declară Mihai Ghebrea, manager de proiect Librarium, conform cartepedia.ro.

Noua librărie va găzdui evenimente culturale, întâlniri cu o gamă largă de scriitori, dezbateri, lansări de cărți, expoziții de artă și proiecții de film. Totodată, Teatrul Național din București va integra două puncte de plasare și preluare a comenzilor sub marca Cartepedia.

sursa: ziuaveche.ro

Cartepedia este o platformă electronică de comerț a grupului Librarium, lansată în 2014. Acest grup deține librării atât în Capitală cât și în alte orașe precum: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Slobozia. Anul trecut platforma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro.

 

[Sursă imagine: serialreaders.com]

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol