28 martie 2020, 22:19

Liceenii bucureșteni, campionii tehnologiei. Românii au câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia

Elevii români au obținut locul 1 la cel mai mare şi mai important eveniment ştiinţific şi tehnic din Federaţia Rusă – Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship din Krasnoyarsk.

Echipa de robotică AutoVortex este formată din 7 elevi de la 3 licee din București:

  • Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu – Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca
  • Colegiul Național Sf. Sava – Dunuta Andrei
  • Colegiul Național Ion Neculce – Vasile Theodor.

Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Roboții elevilor, construiți și programați în Java, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusești. Finala a fost câștigată de Alianța României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte, se arată un comunicat remis redacției.

Echipa AutoVortex a mai primit și premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

România va participa la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.