29 noiembrie 2021, 1:09

Licitație cu “bestiile auto” din Mad Max Fury Road

O licitație mai puțin obișnuită a avut loc săptămâna trecută în Australia. S-au dat “bestiile auto” din Mad Max Fury Road

War Rig, un enorm camion-cisternă pilotat de personajul lui Charlize Theron Furiosa, sau Razor Cola, un Ford Falcon XB coupe GT reinventat, care l-a înfruntat pe Max Rockatansky, au fost vehiculele de vânzare care fac parte din „flota sălbatică” care a apărut în blockbusterul distopic „Mad Max Fury Road” (2015).

„Ele nu trebuie să rămână într-un depozit, au nevoie de respectul pe care-l merită”, a declarat Geoff McKew, expert în maşini la casa Lloyds Auctions, cea care s-a ocupat de operațiune.

Vânzarea a stârnit interes în lumea întreagă, în special din partea cazinourilor din Las Vegas sau a festivalului Burning Man din Statele Unite, a indicat McKew.

Cu scopul de a conserva o parte din istoria cinematografiei, toate cele 13 mașini au fost scoase la vânzare împreună, ca un singur lot.

Chiar dacă niciuna dintre maşini nu va fi autorizată să circule pe stradă, ar fi improbabil, spune McKew, să vezi poliţia oprind o „bestie” precum Gigahorse, realizată din două maşini Cadillac coupe DeVille din 1959, care cu greu s-a potrivit  într-un depozit temporar din Sydney.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.