26 mai 2020, 15:46

Liderii UE au ajuns la un acord. Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană

Liderii a celor 28 de state UE au ajuns la un acord, marţi seară, în ceea ce priveşte funcţiile-cheie ale Uniunii Europene.

Două femei au fost nominalizate de liderii europeni, ministrul german al Apărării Ursula von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene (în locul lui Jean-Claude Juncker) şi directoarea generală a FMI Christine Lagarde pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene, iar actualul premier belgian Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European și ministrul spaniol de Externe Josep Borrell ca Înalt Reprezentant pentru Politică Externă.

Ursula von der Leyen a fost aleasă să preia președinția Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, în vârstă de 60 de ani, este membră a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi conduce Ministerul german al Apărării din 2013, iar anterior a ocupat funcţia de ministru al Muncii. Este o apropiată a cancelarului Angela Merkel, fiind singurul ministru care a făcut parte din toate guvernele conduse de aceasta din 2005 şi până acum. Ursula Von der Leyen s-a născut şi a crescut la Ixelles, Bruxelles, a studiat la Londra şi vorbeşte fluent limbile germană, engleză şi franceză. Este medic de formaţie şi are 7 copii, arată adevarul.ro.

sursa foto: facebook.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.