1 martie 2024, 17:15

Linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse nu este folosită dintr-un motiv incredibil

Deși este gata, linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse încă nu poate fi pusă în funcțiune, deoarece nu a fost adoptată încă o hotărâre de guvern care să reglementeze funcționarea noului punct de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria. Linia ar reduce traficul greu pe Podul Prieteniei.

În prezent, șoferii de camioane așteaptă, uneori, și 10 ore pentru a trece de la Giurgiu la Ruse.

Pe partea română au fost finalizate toate activitățile necesare pentru a asigura funcționarea fără probleme a terminalului din Giurgiu.

A fost finalizată inclusiv dragarea pe tronsonul românesc al Dunării, care trebuie să asigure navigarea fără probleme a feribotului. În acest moment, se așteaptă, practic, doar o decizie a Guvernului României privind funcționarea noului punct de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria.

Deocamdată, proiectul este în curs de avizare la ministerele care vor avea instituții reprezentative, noul punct de frontieră dintre România și Bulgaria, informează RRA.

Linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse va funcționa non-stop, iar timpul de la încărcarea camioanelor până la descărcarea lor, pe malul opus, nu trebuie să depășească o oră.

Statisticile arată că peste 1500 de camioane trec prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse doar într-un singur sens, în doar 24 de ore. Linia de feribot ar putea prelua circa 25% din traficul greu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol