1 decembrie 2022, 0:28

Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale pentru refugiații din Ucraina

Asociația Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, compania ce furnizează servicii medicale de telemedicină, deschid o linie telefonică gratuită pentru refugiații din Ucraina. Persoanele interesate vor avea acces la consultații medicale direct prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală cât și de pediatrie.

Numărul de telefon 0040 373787805  cu acoperire națională este gratuit și disponibil 24/7. Potrivit Poliției de Frontieră Române, de la izbucnirea războiului și până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina. Aproximativ 305.000 de persoane au plecat deja către alte țări, în timp ce 95.000 de persoane au rămas pe teritoriul României.

La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine a ridicat #SCUTpentruUCRAINA în contextul în care la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur, potrivit 360medical.ro.

În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat mai multe proiecte cu scopul de a fi alături de cei care au nevoie de sprijin. La începutul lunii martie, împreună cu partenerii și donatorii săi, a trimis de ambele părți ale graniței aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.

În prezent, Asociația Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iași, locuri de joacă pentru copii și spații de recreere pentru mame, în timp ce la București, pe 1 aprilie, va deschide porțile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunității ucrainene.

Dacă vreți să susțineți financiar aceste proiect, puteți să o faceți prin fundraiserul deschis de Asociația Zi de BINE pe FB sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit/profit către Asociație. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul www.zidebine.ro .


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol