2 iunie 2020, 23:33

Lipsa produselor de igienă, cauza îmbolnăvirii multor copii români. A fost lansată o campanie de ajutorare a minorilor

În mediul rural, peste jumătate dintre copii trăiesc în condiții minime de subzistență. Locuinţele lor sunt fără baie şi fără apă curentă, iar produsele de bază pentru igienă nu sunt accesibile. Consecinţele lipsei condiţiilor primare pentru igienă au repercusiuni pe termen lung deoarece murdăria aduce cu sine boli grave.

Fundaţia World Vision România desfăşoară o campanie umanitară în perioada sărbătorilor de Paşti prin care îşi propune să cumpere seturi de igienă cu produse de bază pentru 1796 de copii vulnerabili. Preţul unui set de igienă este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei să fie atins şi pentru ca toţi cei 1796 de copii să beneficieze de produse de igienă de bază (săpun, șampon, pastă de dinți, periuțe de dinți sau deodorant), este nevoie de aproximativ 24.000 euro.

Sursa www.1asig.ro

“Din păcate, extrem mulţi copii din România nu beneficiază de condiţii decente de trai, nu au apă curentă, au toaleta în afara casei, nu au unde să se  spele şi, din cauza lipsei posibilităţilor materiale, nu îşi pot cumpăra nici măcar produse de igienă de bază, cum ar fi săpun sau periuţă de dinţi. Şi noi ne dorim şi lucrăm pentru ca aceşti copii să beneficieze de educaţie, să reuşească să iasă din cercul sărăciei, dar cum să faci asta când ţie îţi lipsesc lucruri elementare, când efectiv nu ai cu ce să te speli? Aşa că, de Paşti, haideţi ca împreună să  le facem lumea mai curată acestor copii!, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv, Fundația World Vision România, potrivit stiri.ong.

În opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirii copiilor sub 5 ani este lipsa facilităților sanitare în gospodăriile rurale românești pentru asigurarea unei igiene corespunzătoare a copiilor Igiena personală a copiilor presupune cel puțin spălat  pe mâini înainte  de  fiecare masă, pe dinți de două ori pe zi, iar pe corp măcar o dată pe zi.

World Vision România – programe de intervenție umanitară pentru 500.000 de copii și adulți

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, și astfel facilitează accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.

Organizația susține dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 29 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

Donaţiile pot fi făcute online, pe site-ul campaniei. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.