23 ianuarie 2021, 18:50

Lisabona, locul perfect pentru un city break

Dacă te gândești la o destinație pentru un city break, Lisabona ar putea fi destinația perfectă. Lisabona este un oraș plin de viață unde poți vizita biserici catolice vechi de sute de ani, palate, castele, străzi abrupte pietruite și unde poți mânca cele mai ieftine sardine din Europa.

Iată mai jos lista locurilor pe care le poți vizita în Lisabona, potrivit theguardian.com:

Tramvaiul spre Belém

sursa: theguardian.com

Merită să mergeți la Belém pentru călătoria cu tramvaiul și o vizită la brutăria Pasteis de Belém. Cu toate acestea, aici există numeroase atracții turistice. Aici putem găsi cea mai mare plajă din Europa, Jardim da Praça do Império. Museu dos Coches deține una dintre cele mai mari colecții de vagoane regale din lume, iar mănăstirea Jerónimos are arcade și coloane poleite cu argint. Aici putem găsi și două muzee importante, Muzeul de Marinha, care este dedicat navigatorilor și Museu Nacional de Arqueologia, cu mozaicuri romane și lucrări de metal din epoca din bronz.

Magazinul retro, A Vida Portuguesa

sursa: theguardian.com

Acest loc este dedicat vânzării de produse și mărci portugheze vechi. Aici poți cumpăra diverse obiecte vechi, precum și lucruri tradiționale frumos ambalate.

Muzeu de artă, arhitectură și tehnologie

sursa: theguardian.com

Proiectat de arhitectul britanic Amanda Levete, muzeul a fost deschis pe malurile râului Tajo. Cuprinzând o fostă centrală electrică și o anexă modernă curbată, cu o suprafață totală de expunere de 7000 de metri pătrați, muzeul oferă o varietate de obiecte de artă, arhitectură și tehnologie.

Insolito

sursa: theguardian.com

Insolito reprezintă unul dintre cele mai elegante locuri unde poți lua cina. Restaurantul oferă o gamă largă de mâncăruri tradiționale, dar și o panorama superbă supra orașului și oceanului.

Pensao Amor

sursa: theguardian.com

Acesta este un bar care oferă o atmosferă unică, inspirată din moda anilor ’20, cu fotolii și perdele de catifea.  Astfel, dacă te gândești la un city break, Lisabona poate fi locul perfect pentru o escapadă de câteva zile.

 

[Sursă imagine: www.theguardian.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.