6 decembrie 2023, 6:30

Lisabona, orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa

În Lisabona sunt cele mai scumpe chirii din Europa, arată datele unei platforme de închiriat apartamente. Chiria pentru o lună poate ajunge și la 2500 de euro. Orașul Lisabona este ales ca destinație turistică dar și ca „oraș adoptiv” de către lucrătorii cu dare de mână care pot lucra remote.

Datele publicate de cotidinaul Expresso provin din indexul internațional „Housing Anywhere”, care a analizat zeci de proprietăți din 23 de orașe europene.

Lisabona este cel mai scump oraș european când vine vorba de închirierea unui apartament. Prețurile ajungeau încă din iunie și la 2.500 de euro pe lună în medie pentru un apartament.

Adică, mai scumpe cu 200 de euro față de Amsterdam, considerat până de curând cel mai scump oraș. În trimestrul precedent prețurile ajungeau la aproape 2160 de euro.

Prețul garsonierelor/studiourilor continuă tendința de creștere cu un avans de aproape 30% față de începutul anului, trecând de la 425 de euro la o medie de 525 de euro pe lună.

Lisabona este, de asemenea, orașul european cu cea mai mare creștere anuală a valorii studiourilor, care acum sunt cu aproximativ 70 la sută mai scumpe – notează cotidianul Expresso.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol