8 iunie 2022, 12:05

Lista zilelor internaționale bizare. Vezi care sunt cele mai amuzante

În general, zilele mondiale nu sunt alese aşa, degeaba. Ele au un scop. Fie să sensibilizeze oamenii la anumite probleme actuale, cum ar fi ziua dedicată bolii Parkinson, fie să aducă un omagiu, de exemplu, Ziua Internaţională a Femeii.

Cu toate acestea, de-a lungul anului există o sumedenie de zile internaționale ciudate, unele dintre acestea fiind invenții cât se poate de haioase.

În acest sens, jurnaliştii de la Le Figaro au făcut o listă cu cele mai bizare Zile Internaţionale! Printre acestea nu putem să nu remarcăm Ziua aranjării biroului, sărbătorită pe 24 mai, când teoretic fiecare îşi face curăţenie în sertare şi în birouri sau Ziua pastelor făinoase, pe 26 octombrie, când, evident, gurmanzii aleg să mănânce numai şi paste făinoase.

Există şi Ziua Mondială fără Facebook, care se serbează pe 28 februarie sau Ziua Mondiala fără telefon mobil care este celebrată pe 6 februarie. Mai cunoscută este Ziua mondială fără pantaloni, pe 10 ianuarie. Deşi a fost aleasă în plină iarnă, în New York oamenii participă cu mare plăcere în fiecare an.

Sursa spynews.ro

Pentru că sunt mult prea multe astfel de sărbători ciudate, ne oprim și la Ziua Internaţională a Bărbiicare este marcată în fiecare an în prima sâmbătă a lunii septembrie, fiind o ocazie pentru toţi bărboşii de a se aduna şi a sărbători împreună. În această zi, bărbieritul este considerat o lipsă totală de respect. Conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la nici un fel de treburi casnice sau îndatoriri de familie. De asemenea, ceilalţi membrii ai familiei unui bărbos ar trebui să îi facă toate poftele, în această zi, în onoarea podoabei sale faciale.

Sursa evenimentezilnice.blogspot.com

Ziua internațională a văduvelor este marcată la nivel mondial la 23 iunie, pentru a evidenția nedreptățile cu care se confruntă văduvele din întreaga lume și pentru a sensibiliza populația în vederea sprijinirii acestora și a copiilor lor.

Iar pe 20 martie sărbătorim Ziua Internațională a Vrabiei. Ideea s-a născut în India în urma observării scăderii numărului de vrăbii. A fost celebrată pentru prima dată în 2010 în India și în câteva țări prin concursuri, campanii de educare a publicului și interviuri oferite mass media. Acum peste 50 de țări organizează în această zi evenimente dedicate vrăbiilor.

Sursa exploremag.ro

Tot în calendarul celor mai bizare sărbători se încadrează și Ziua despre nimic pe 16 ianuarie ce reprezintă o invenție a unui ziarist american din anul 1973. Pe 16 martie sărbătorim Ziua în care tot ce faci e bine. Nimeni nu știe de unde a pornit, dar vine firesc după 15 martie, Ziua în care tot ce crezi e greșit.

Pe 19 septembrie se sărbătorește Ziua internațională în care să vorbești ca pirații, iar pe 21 octombrie este Ziua Mondială în care să îți numeri nasturii.

Deși vi se va părea amuzant, pe data de 19 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială a Hârtiei Igienice, care are o cauză umanitară, fiind creată pentru a atrage atenția că 2,8 miliarde de oameni nu au acces zilnic la o toaletă proprie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol