28 mai 2022, 13:39

Litoralul românesc se deschide. Care este data oficială pentru hoteluri și terase

Începând cu data de 1 iunie mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră urmează să se deschidă și așteaptă turiștii.

Anunțul vine din partea Organizației Patronale Mamaia-Constanța precizând că este vorba de un sfert din capacitatea de cazare a litoralului. Se estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români, arată mediafax.ro.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, că sezonul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie, iar restaurantele şi terasele în aer liber vor fi deschise chiar de la 1 iunie.

Chiar și în această perioadă sunt deschise unele hoteluri sau pensiuni. Turiștii au venit pentru scopuri de recreere – pescuit, kiting și pentru activități sportive în aer liber. Cei mai mulți au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche și în Delta Dunării.

Dacă până acum mulți iubitori ai litoralului românesc au așteptat să vadă ce ce întâmplă cu deschiderea hotelurilor, anunțul de ieri potrivit căruia terasele se redeschid la 1 iunie i-a făcut pe mulți să se hotărască să își rezerve vacanțe la mare„, a spus Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, conform hotnews.ro.

sursa foto: news.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol