20 mai 2024, 5:08

„Litoralul Vestului” – O nouă stațiune din România vânată de turiști. Unde se află

De ce să plătești mii de euro pentru un sejur în afara tării, când poți merge într-un loc magic chiar în România?

După o perioadă în care turismul românesc  era la pământ, se pare că românii vin cu mai multe idei în domeniul turistic, atrăgând sute de mii de turiști.

Aflat la o distanță de 25 de km de Arad (Lacul Ghioroc), „Litoralul Vestului”, așa cum a fost numit, este vizitat anual de aproximativ 100.000 de turiști pe an. Locația care se află în topul următoarelor destinații pentru majoritatea turiștilor atrage prin plaja cu nisip fin, pe care au fost plantați palmieri pentru un aer exotic.

Sursa: descopera.ro

“Plaja Ghioroc a fost deschisă în 28 aprilie, turiştii fiind aşteptaţi până în data de 15 septembrie. Toate cele şapte terase sunt deschise în minivacanţa de 1 Mai, am întins nisipul pe plajă, l-am nivelat, am refăcut o mare parte din umbreluţe, aşteptăm câteva sute de turişti în aceste zile. Chiar şi săptămâna trecută au fost turişti la Lacul Ghioroc, care au făcut şi baie, deşi apa nu este suficient de caldă, nu poate să aibă mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenţi îşi încearcă norocul. Important este că sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turiştii pot să şi ia masa, parcarea este funcţională”, a declarat, corespondentului  Mediafax, Corneliu Popi-Morodan.

Anul trecut, „Vestul Sălbatic” poseda doar 40 de palmieri, însă Primăria Ghioroc a mai cumpărat încă 20. Amenajarea locului a avut ca model stațiunea de pe malul mării, Mamaia, pomii aflându-se într-o zonă special amenajată, alături de care se află un panou mare cu numele destinației turistice, unde vizitatorii își pot face poze ca amintire.

Și surprizele nu se opresc aici, astfel încât, Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei, vrea să organizeze un camping pe plaja lacului, unde să se poată caza cei ce vin aici pentru distracție. Totodată, acesta anunță că pe data de 1 iunie, topoganul cu apă ca fi funcțional.

“Lucrările de construcţie a campingului se vor desfăşura şi în luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plajă. Preconizăm finalizarea/deschiderea campingului între 1 şi 15 iunie. Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, în primă fază, să terminăm şapte căsuţe, în care se află 14 apartamente, două paturi în fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele şi duşurile. În ceea ce priveşte tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi închiriat cu 100 de lei pe noapte. Căsuţele se află la zece metri de lac, chiar pe plajă. Oricum, turiştii au soluţii de dormit, sunt două pensiuni în zonă cu 49 de locuri”, a afirmat primarul comunei Ghioroc.

În aceeași măsură, Morodan susține faptul că pe lângă frumusețea locației, turiștii sunt atrași de „Ghioroc Summer Fest”, festival ce se deschide pe 1 iulie. În cadrul evenimentului sunt organizate concursuri  și petreceri tematice fiind acompaniate de numeroși DJ.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol