15 aprilie 2024, 19:58

Loc de parcare cu 10.000 de lei pe an? Da, există!

Atunci când locurile de parcare sunt puține și intens solicitate se recurge la licitație. Și, deși prețurile de pornire sunt modeste, se ajunge câteodată la sume astronomice. Iată unul dintre cazuri.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că există persoane care au cheltuit sume importante de bani pentru a li se atribui prin licitaţie un loc de parcare în oraş, fiind închiriat chiar şi cu 10.000 de lei pe an un loc, în condiţiile în care preţul de pornire a fost de 120 de lei.

La nivelul municipiului Buzău, administraţia locală a investit în reabilitarea unor locuri de parcare şi înfiinţarea altor locuri noi pentru a răspunde nevoii acute venite din partea locatarilor. Ulterior, locurile de parcare au fost atribuite în baza unor licitaţii care le-au crescut valoarea şi până la 10.000 de lei.

„Am reabilitat locurile de parcare şi printr-un regulament al Consiliului Local, le-am atribuit. Bineînţeles că 90 şi ceva la sută au fost satisfăcuţi, prin licitaţie. Unii au ajuns şi la sume mari să plătească pentru un loc pe an. Un loc de 120 de lei s-a plătit şi până la 10.000 de lei, cazuri foarte rare…în centrul oraşului. A avut banii ăştia…Este într-adevăr o problemă”, a declarat primarul Constantin Toma, în cadrul unei emisiuni la Digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol