11 aprilie 2021, 8:01

LOCUL de la care a pornit infectarea în masă a turiștilor și răspândirea în Europa a coronavirusului, de nerecunoscut

La un an de la începutul pandemiei, staţiunea tiroleză Ischgl, de la care a pornit infectarea în masă a turiștilor și răspândirea în Europa a coronavirusului, arată sinistru, relatează stiri.tvr.ro.

Nici urmă de turiști și nici vreo perspectivă de optimism, în condițiile în care în Austria explodează numărul de cazuri de infectare cu tulpina sud africană.

Patronii de hoteluri și restaurante sunt în pragul falimentului. Ei spun că au cea mai bună zăpadă iarna asta, dar nu şi oaspeţi. Sunt întrebaţi de foarte multă lume când vor deschide, dar nu pot spune, pentru că nu ştiu.

Mii de persoane s-au infectat în Alpii austrieci în februarie și martie 2020, iar acum cer despăgubiri. Patru procese civile au fost intentate în septembrie 2020 Guvernului austriac, acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru a-i proteja de COVID-19 pe turiștii aflați la schi.

Până la momentul în care oficialii austrieci și-au dat seama cât de mare este, de fapt, criza, era deja prea târziu. Autoritățile sanitare de-a lungul Scandinaviei au depistat mai multe sute de cazuri de infectare care au pornit din Ischgl.

Norvegia a anunțat atunci că aproape 40% dintre cazurile de infectare, 1.400 la număr, sunt venite din Austria. Autoritățile sunt de părere că sute de alte cazuri și în Austria, dar și în Germania își au originea în stațiunea alpină din Tirol.

Un comunicat oficial din partea autorităților austriece a venit de abia la 18 martie, prin care descriau amploarea pandemiei care deja prinsese viteză la nivel mondial și încercau să explice că ei speră că au luat măsurile corecte.

Pentru toți acești oameni se pregătește o acțiune civilă în masă împotriva autorităților austriece. Pentru fiecare se cere o despăgubire de 100 de mii de euro.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.