1 mai 2024, 21:51

Locul fosilifer Rădmănești, destinație inedită în Timiș

În județul Timiș sunt desemnate 45 de arii naturale protejate, de interes național, județean sau local. Una dintre acestea o reprezintă locul fosilifer de la Rădmănești, informează Radio România Timișoara.

Rezervația paleontologică protejată de interes național se găsește în satul Rădmănești, la limita dintre județele Timiș și Arad. Aici sunt păstrate depozite fosilifere cu o vechime de milioane de ani.

Rezervația are o suprafață de patru hectare pe care au fost descoperite depozite de faună fosilă de moluște, asemănătoare celor din rezervația Zăbalț, din comuna învecinată din județul Arad.

Locul de la Rădmănești a fost descoperit în anul 1870 de savantul T. Fuchs care a identificat aici 52 de specii de moluște. Dintre acestea, unele s-au dovedit a fi foarte rare sau unice, astfel încât locul fosilifer este considerat unul dintre cele mai interesante depozite din bazinul pontic.Satul Rădmănești face parte din comuna Bara, aflată în nord-vestul județului Timiș, printre colinele de la poalele dealurilor Lipovei.

Sursa foto: Facebook-Visit Timiș


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol