22 mai 2022, 8:34

Locul întâi oferit de NASA pentru elevii unui colegiu din București

Un alt succes pentru 21 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București la NASA. Aceștia au reușit să revină în țară cu premii obținute pentru toate categoriile la care s-au implicat. Tinerii au fost nevoiți ca în drumul lor spre victorie să concureze cu peste 10.000 de elevi din toată lumea. La Washington, pentru că aici s-a desfășurat concursul, liceeni au avut ocazia și să discute cu specialiștii din domeniu despre cum arată viitorul în spațiu. 

Tinerii români au reușit să scrie istorie în cadrul acestui eveniment NASA. Proiectele despre coloniile spațiale, împletite cu pregătirea acestora uimindu-i chiar și pe specialiști. Cei 21 de liceeni datorită determinării, dar și din dorința de a câștiga au lucrat luni întregi pentru materializarea ideilor avute, chiar și în timpul liber, toate acestea cu scopul de a nu rata nici un detaliu.

Tinerii sunt elevi la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București în casa a 12 – a. Aceștia au reușit să obțină datorită muncii lor locul întâi. Poziția învingătoare din clasament a fost câștigată în urma proiectului despre o navă trimisă în spațiu pe unul dintre sateliții planetei Marte.

Elevii au fost nevoiți așa cum spuneam mai sus să se gândească la majoritatea problemelor posibile pornind de la elementele vitale omului pentru supraviețuire și până la case. Cea care i-a îndrumat pe liceeni a fost chiar profesoara lor de materie fizică. Pentru aceasta participarea la concursurile desfășurate de către Agenția Spațială Americană a devenit ca o tradiție.

„Nu e un concurs pe care îl pregăteşti într-o zi, le folosesc cunoștințele acumulate în timp. Le folosesc cunoştinţele de fizică, de engleză, de matematică”, a menționat profesor de fizică Ioana Stoica pentru a1.ro.

Sursă foto cover: rador.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol