24 februarie 2020, 16:45

Locul interzis din România- Un tărâm de basm la care nu avem acces. Unde se află și care este motivul izolării

Acum mai bine 150 de ani, avea să se formeze în Marea Neagră cel mai  nou pământ românesc, o insulă denumită „Sacalin”.

Dacă vă întrebați de ce nu știați de existența ei, e simplu, pentru că acest loc nu este vizitat sau populat. De ce? Pentru că deși este de o frumusețe îmbătătoare, insula, este interzisă.

Sursa: ianofficial.com

Aflată în brațul stâng al Mării Negre, Sacalin a fost interzisă de Guvernul României încă din 1938, pe motivul protejării unor specii rare de păsări, care, se pare ca și-au făcut chiar acolo. Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mere și pelicani creț, iar în apele de proximitate se găsesc pești la fel de rari, sturioni, dar și plante rare, precum varza de mare, sau canarul bălții spre exemplu.

Sursa: b1.ro

Sacalin are un teritoriu de 21.410 hectare și o mișcare de rotație în jurul punctului de legătură cu țărmul, de la est, la vest, iar potrivit omul de știință Octavian Buzatu, explicația științifică ar fi următoarea Peninsula este erodată de curenții marini și de vântul destul de puternic.

Sursa: adevarul.ro

De asemenea, aceasta constituie o gamă largă de specii de păsări (229 specii), mamifere și reptile și, desigur, insula reprezintă principala sursă de hrană și zonă de cuibărit.

Sursa: ianofficial.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.