CITIRE

Locul unde au existat crocodili cu lungime de pest...

Locul unde au existat crocodili cu lungime de peste 6 metri

Cercetătorii au făcut o nouă descoperire inedită în Texas, Statele Unite ale Americii, aceștia au identificat rămășițele unui crocodil preistoric, de acum mai bine de 95 milioane de ani. Cel mai uluitor aspect este cel ce ține de lungimea acestuia prădător de top, care se crede că avea peste 6 metri.

Se pare că prădătorul este de fapt strămoșul crocodilului din zilele noastre, iar lungimea pe care o avea îl făcea să fie de temut de fiecare animal, crocodilul putând să mănânce orice își dorea, de la țestoase, chiar și până la dinozauri, informează Dailymail.co.uk.

[Sursă imagine: dailymail.co.uk]

Această nouă specie a fost numită Deltasuchus motherali, după voluntarul Austin Motheral care a descoperit fosila acestui crocodil în 2009. De asemenea, în apropierea acestui loc au fost găsite și fosilele prăzii, care prezentau mușcături conforme cu dinții ascuțiți ai crocodilului. Acest lucru i-a ajutat pe cercetători să constate mai multe despre mobilitatea maxilarului, de puterea de mușcăturii, dar și de mărimea prădătorului.

Pur și simplu nu avem atât de multe fosile în America de Nord din timpul perioadei cretacică, ultima perioadă în care au existat dinozaurii, iar jumătatea estică a continentului nu este descoperită aproape deloc. Fosilele de la Arlington Archosaur  ne ajută să umplem golurile, iar Deltasuchus  este doar una dintre primele specii pe care le descoperim în această zonă„, relatează Stephanie Drumheller-Horton, o cercetătoare de la Universitatea din Tennessee care lucrează la aceste săpături.

[Sursă imagine: dailymail.co.uk]

Este foarte important ca zona din care face parte Dallas-Fort Worth să fie analizată în detaliu de către cercetători, deoarece nu a fost acoperită de mare, la fel ca restul Texasului, ceea ce indică o posibilitate de a descoperi fosilele unor plante, mamifere, nevertebrate și pești preistorici, dar și fosile de reptile și dinozauri.

[Sursă imagine cover: news.nationalgeographic.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.