21 noiembrie 2022, 7:30

Londra: Activiștii de mediu au ocupat restaurantul de trei stele al lui Gordon Ramsay

Activiști de la Animal Rebellion, un grup care pledează pentru dietele pe bază de plante, au ocupat un restaurant din Londra deținut de bucătarul cu trei stele Michelin Gordon Ramsay, în seara zilei de sâmbătă, 20 noiembrie,  scrie Le Figaro.

Acești activiști, în număr de paisprezece, conform Animal Rebellion, s-au așezat la mesele rezervate clienților și au ținut în mâini „meniuri fictive” care indică costul ecologic al alimentelor din meniu, a explicat grupul într-un comunicat de presă. „Printre feluri de mâncare găsim carnea de vițel și friptura, care se numără printre alimentele cu cea mai mare amprentă de carbon și care folosesc cel mai mult pământ” pentru reproducere, a criticat Animal Rebellion.

Restaurantul a trebuit să se închidă mai devreme sâmbătă seara, deoarece activiștii au refuzat să plece. Au plecat în cele din urmă după lăsarea întunericului.

Este „exemplul perfect” de inegalitate în Marea Britanie, a denunţat Lucia Alexander, o asistentă de 39 de ani care a participat la ocuparea restaurantului. „În timp ce Gordon Ramsay servește mese care costă cel puțin 155 de lire sterline (178 de euro) de persoană, peste două milioane de oameni sunt dependenți de băncile alimentare din cauza acestei crize a costului vieții”, a deplâns ea. ”În loc de profiturile colosale realizate de restaurante în detrimentul animalelor, lucrătorilor și climatului nostru, ar trebui să hrănim pe toată lumea sprijinind fermierii și pescarii într-o tranziție către un sistem alimentar bazat pe plante”, spune aceasta.

O purtătoare de cuvânt a restaurantului a criticat acțiunea „profund lipsită de respect”. „Toată lumea are dreptul la opiniile și convingerile sale. Cu toate acestea, intrarea cu forța într-un restaurant, deranjarea personalului care muuncește și stricarea serii clienților care au așteptat luni de zile pentru rezervare este incredibil de nepotrivit”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol