1 iunie 2023, 23:22

Londra. Expoziție de fotografie in memoriam Ion Caramitru, semnată Florin Ghioca

Institutul Cultural Român de la Londra organizează expoziția de fotografie in memoriam Ion Caramitru, semnată de Florin Ghioca, intitulată „Caramitru – Beyond the Stage“,  în perioada de 9-23 martie 2023. Vernisajul va avea loc la sediul reprezentanței joi, 9 martie, ora 19:00, în ziua în care actorul Ion Caramitru ar fi împlinit 81 de ani.

30 de fotografii

Expoziția de la ICR Londra include aproximativ 30 de fotografii semnate de Florin Ghioca, care îl prezintă pe Ion Caramitru dincolo de scenă, alături de personalități românești ale culturii sau sportului, precum George Banu, Ana Blandiana, Andrei Pleșu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Horațiu Mălăele, Mihail Șora, Simona Halep, dar și alături de președinții Maia Sandu sau Klaus Iohannis.

Un moment important a fost întâlnirea, în anul 2017, cu Majestatea Sa Regele Charles (pe atunci A.S.R. Prințul Charles), aflat în vizită la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale“ din București. Totodată, publicul britanic va putea vedea fotografii din intimitatea cabinei, de la repetiții, fiind surprinse momente amuzante sau neplăcute din interiorul teatrului.

În cadrul evenimentului, Loreta Popa, reprezentantă a Muzeului Național al Literaturii Române din București, va prezenta volumul “Ion Caramitru.. la plecare”, semnat de teatrologul George Banu.

În perioada 2015-2021, Florin Ghioca, fotograful Teatrului Național „Ion Luca Caragiale“ din București, a surprins mai multe momente inedite cu Ion Caramitru, multe dintre acestea fiind incluse în expoziția „Caramitru – dincolo de scenă”, care a putut fi vizitată în cadrul Festivalului Național de Teatru din București (FNT) și în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Române la Chișinău.

Expoziția organizată la ICR Londra include o parte din aceste fotografii.

Ion Caramitru a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la 79 de ani.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol