22 mai 2024, 9:06

Luare de ostatici la o sinagogă din Texas (VIDEO)

ACTUALIZARE:

Toate persoanele luate ostatice într-o sinagogă din orăşelul Colleyville au fost eliberate şi sunt nevătămate. Atacatorul este mort. FBI a spus că este vorba despre un cetățean britanic, de 44 de ani.


Cel puțin patru persoane sunt ținute ostatice la Congregația Beth Israel (CBI) din Colleyville, Texas. Nu există răniți în acest moment. Poliția din Colleyville a evacuat zona și le cere oamenilor să evite zona.

Se crede că un rabin se află printre cei patru ostatici. Un negociator de criză de la FBI este în contact cu subiectul din interior. Președintele Biden a fost informat despre evoluția situației, iar membri de top ai echipei sale naționale de securitate sunt în legătură cu liderii forțelor de ordine federale.

Doi oficiali ai legii cred că suspectul ar fi fost motivat de dorința de a o elibera pe Aafia Siddiqui, care ispășește o pedeapsă de 86 de ani, într-o unitate din Texas. Ea a fost condamnată în 2010 pentru șapte acuzații, inclusiv tentativă de omor și atac armat asupra ofițerilor americani în Afganistan. Evaluarea se bazează atât pe discuțiile cu suspectul, cât și pe sunetul auzit în fluxul live al sinagogii.

Departamentul de Poliție din Dallas desfășoară patrule suplimentare în sinagogi și alte locuri din Dallas, ca măsură de precauție.

Sinagoga, înființată în 1999, cu 25 de familii de membri, a fost prima congregație evreiască din nord-estul comitatului Tarrant. Comunitatea CBI și-a deschis oficial porțile clădirii noi în 2005. CBI ține slujbe de Sabat dimineața, în fiecare sâmbătă, iar membrii și non-membrii deopotrivă sunt bineveniți să urmărească de acasă transmisiunea live, o practică pe care multe sinagogi au adoptat-o ​​în urma pandemiei.

Foto: CNN


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol