11 iunie 2022, 9:00

Lufthansa anulează aproape 1.000 de zboruri în iulie. Este criză de personal

Este criză de personal în multe domenii în Germania. Dar acum, în plin sezon turistic, veștile proaste îi lovesc și pe alții, inclusiv pe români, nu doar pe germani. Cel mai mare grup de companii aeriene din Germania a anunţat că anulează sute de zboruri în iulie, invocând lipsa de personal.

Lufthansa anulează 5% dintre zborurile de weekend în iulie

Din cauza lipsei de muncitori ca urmare a pandemiei de COVID-19, Lufthansa anulează aproximativ 900 de zboruri în Germania și Europa în iulie – aproximativ 5% dintre zborurile de vineri, sâmbătă și duminică – în principal de la aeroporturile hub ale companiei aeriene din Frankfurt și München, potrivit businessinsider.com.

Filialele Lufthansa Eurowings și SWISS au anunțat, de asemenea, anulări pentru a le ajuta să facă față mai bine lipsei de personal. Eurowings a spus că acest lucru afectează câteva sute de zboruri în iulie, în timp ce SWISS va anula mai multe zboruri și va reduce numărul de conexiuni între Germania și Zurich.

Lufthansa a subliniat că pasagerii vor fi informați cu privire la orice anulare și, dacă este posibil, vor fi redirecționați către alte zboruri Lufthansa sau Eurowings. Călătorii naționali pot alege, de asemenea, să călătorească cu trenul de lungă distanță dacă nu este disponibil un alt zbor.

Lipsa de personal în toate sectoarele, de la controlul pasagerilor și manipularea aeronavelor până la personalul de securitate și însoțitorii de bord, este o problemă care afectează întreaga industrie a aviației, în special în Europa.

Când pandemia de COVID-19 a limitat drastic călătoriile internaționale, lucrătorii din aeroport și-au părăsit locurile de muncă pentru a căuta posturi în altă parte. Ceea ce înseamnă că acum călătoriile revin la nivelurile de dinainte de pandemie, nu există suficienți lucrători pentru a ocupa toate posturile vacante. Lipsa de personal a dus la scene haotice în aeroporturile de pe continent în ultimele săptămâni, situația fiind deosebit de gravă în locuri precum Amsterdam și Manchester.

Pasagerii care călătoresc în această vară au fost îndemnați să ajungă la aeroport în timp util (dar nu prea devreme, pentru a reduce aglomerația inutilă) și să folosească serviciile de check-in online înainte de a sosi ori de câte ori este posibil. Bagajul de mână ar trebui redus la elementele esențiale doar pentru a evita timpii lungi de așteptare la securitate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol