23 iulie 2024, 8:19

Lumea prin ochii Flavei: Thailanda FOTO

Încă o destinație de vis vine în completarea listei cu locuri turistice a Flaviei Marin. De data aceasta tânăra călătoare a vizitat Thailanda, relatând fiecare moment pe blog-ul său personal.

Iată mai jos cum și-a petrecut Flavia timpul în locul exotic:

”Thailanda a fost și este o revelație.

Dacă Bangkok-ul este deopotrivă fascinant și dinamic, un oraș al contrastelor în care familiarul întâlnește exoticul, pentru cei ce aterizează în Phuket, acesta va fi o evadare. În cazul în care te întrebi dacă nu cumva te vei plictisi, ia-ți gândul pentru că sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face: de la surfing la scufundări cu balene, de la kiteboarding la plimbări infinite cu scuterul, de la explorări de toate soiurile, până la petreceri fără final. Și oferta nu se încheie aici.

Sursa: flaviamarin.ro

Un plus de rafinament și exotism îl aduce bucătăria thai, care exprimă în mod clar aspectele fundamentale ale culturii lor: generoasă și revigorantă. Se poate mânca chiar și în casele oamenilor, care sunt deosebit de ospitalieri. Pot spune că bucătăria thailandeză se bazează pe o filozofie destul de simplă: un amestec armonios al celor cinci gusturi de bază – dulce, acrișor, sărat, picant și amar. Și așa este și Phuket – o fuziune a tuturor acestor arome, reprezentând în stil propriu și autentic Țara Zâmbetelor.

Pot spune că spring rolls atât de bune ca cele din Thailanda nu am mai gustat vreodată. Ah, și musai de bifat sunt piețele stradale locale de noapte pe care le găsești la tot pasul, unde poți mânca cu mai puțin de 1$. Și mâncarea este delicioasă.

Sursa: flaviamarin.ro

Dar după această introducere dulce acrișoară, să trecem și la lucruri mai serioase.

Phuket, de altfel și cea mai mare insulă din Thailanda, strălucește ca o perlă în Marea Andaman.

Cu fiecare zbor aici, am reușit să gust tot mai mult din frumusețea locului. Dacă primele vizite pe tărâm asiatic însemnau soare, nisip, hamac, bronz și mâncare bună în resortul în care suntem cazați (Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach – care, apropo, e unul divin), de data aceasta am explorat ceva mai mult.

Sursa: flaviamarin.ro

După un zbor de șase ore, am aterizat în jurul orei șapte a dimineții pe tărâmul însorit. Am zburat de data aceasta cu Alex și împreună cu el ne-am început ziua cu un mic dejun presărat cu de toate, care ne-a dat energie pentru ce aveam de explorat în ziua ce de abia începuse.

Am decis să mergem în Patong pe timpul zilei, ca să iscodim ceva mai mult. După o plimbare cu shuttle-ul de aproximativ o oră, m-am văzut ajunsă în inima Phuket-ului…”

Citește continuarea aici.

Flavia Marin este o tânără stewardesa de succes și bloggeriță, fost jurnalist, care a ales să descopere o întreaga lume prin prisma job-ului său, reușind să combine utilul cu plăcutul într-o manieră impresionantă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol