1 decembrie 2022, 8:08

Lumea prin ochii Flaviei: Ce poți face într-o zi în Barcelona

Așa cum ne-a obișnuit, tânăra bloggeriță Flavia Marin revine cu o nouă locație, în Barcelona, prezentându-ne activitățile principale pe care le putem face în inima Spaniei. Haideți, așadar, să facem o plimbare prin minunata Barcelona, văzută prin ochii Flaviei!

„Peste 300 de zboruri la activ și aproape doi ani mi-au luat până să mă bucur de frumusețea, istoria și tot ceea ce înseamnă inima Cataloniei.

Aerul cosmopolit al orașului îl face unul favorit pentru multă lume și este arhi-cunoscut pentru arhitectura și arta sa. Călători din lumea întreagă vin aici pentru a vedea biserica iconică Sagrada Familia și alte construcții moderniste proiectate de Gaudi.

Nu mai are nevoie de nicio introducere. Proiectul căruia Gaudi urma să i se dedice în întregime în ultima parte a vieții sale, înainte de a sfârși lovit de un tramvai, este în derulare de mai bine de 130 de ani. Acesta a lăsat drept moștenire generațiilor viitoare completarea templului, care se preconizează a se încheia în 2026.

După câteva ore de la aterizarea în Barcelona aveam să îmi satisfac curiozitatea si mult mai mult de atât.

Care a fost sentimentul?

Am început să văd spiralele uriașe care urcau spre cer. Macaralele enorme se înălțau și mai sus de vârfuri, aparent integrate în biserică. Când m-am apropiat mai tare, detaliile complicate ale operei lui Gaudi deveneau din ce în ce mai vizibile. Pe tot peretele erau sculpturi elaborate care aminteau de copaci și peșteri. Ceea ce vedeam nu se asemăna cu nimic din ce am mai văzut vreodată.”, menționează Flavia pe blogul său.

Citiți materialul integral AICI!

FOTO cover: flaviamarin.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol