24 iulie 2024, 0:45

Lumea prin ochii Flaviei: India și Templul de Aur

Încă o destinație de vis vine în completarea listei cu locuri turistice a Flaviei Marin. De data aceasta, Flavia a ales să meargă în India și a povestit aventura pe blogul său:

„Luna decembrie a venit cu o destinaţie nouă pentru mine pe care am reuşit să o percep diferit de această dată. Ce am descoperit aici? Iti voi spune la final.
Este vorba despre Amritsar, India. Acolo, mi-am dorit să ajung la Templul de Aur si să mă întâlnesc la ea acasă cu una din cele mai numeroase religii din India, religia sikh.

Aici, la finele fiecărei zile podelele templului sunt spălate cu lapte şi şterse cu o perie specială din pene de păun. Oricine ajunge acolo si vrea să viziteze templul, trebuie să-şi lase pantofii la intrare într-un loc special amenajat şi să intre desculţ. Încălţămintea e considerată ceva impur, care nu trebuie adus în templu sub nicio formă.

Totodată, trebuie să îți acoperi capul, iar în cazul în care nu ești pregătit, găsești la intrare o cutie mare cu fel și fel de eșarfe de toate culorile și vei alege una pe care să o înapoiezi mai târziu, așa cum am făcut și eu.”

Citiți restul articolului: AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol