Lumea prin ochii Flaviei: Paris FOTO

Flavia Marin bifează încă o destinație pe hartă și transpune într-un articol de excepție cele mai frumoase locații din Paris.

Editiadedimineata.ro vă prezintă unul dintre cele mai originale blog-uri de călătorie și vă invită să descoperiți lumea prin ochii Flaviei. Iată mai jos cum a decurs vizita sa în Paris, ce aventuri a trăit și ce momente unice a imortalizat pe blog-ul său personal:

” Parisul are pus deoparte ceva special, ceva al lui, care te face să îl iubești încă de dinainte să-l descoperi. Nu aș putea spune clar dacă notorietatea lui este întreținută de orașul în sine sau de poveștile ce s-au țesut de-a lungul timpului în jurul acestuia. Cert este că manifestă un farmec aparte, este romantic, deosebit de atrăgător și nu poate lipsi din pașaportul de călătorii.

V-am mai spus că în inima mea, când vine vorba despre destinații, locul întâi îl ocupă metropolele aglomerate. Îmi place agitația, îmi place să simt viața pulsând și să gust din energia pe care o exprimă un oraș precum capitala Franței. Pe lângă aerul romantic, senzualitatea și bucătăria rafinată, m-a atras și faptul că Parisul are o greutate când vine vorba despre influența pe care o are în mai toate domeniile, fie că vorbim despre politică, divertisment, mass-media, arte sau modă.

Este un oraș complex și șic în adevăratul sens al cuvântului, care mi-a dat șansa să gust câte puțin din toate în scurtul timp petrecut pe tărâmul francez. Ah, și bien sûre este locul în care am băut cel mai bun vin de până acum.

Sursa: flaviamarin.ro

Odată ajunsă în Paris, am fost imediat pusă în dificultate, pentru că nu știam ce să văd mai curând, conștientă fiind de faptul că timpul pe care îl aveam nu îmi permitea să descifrez toate misterele orașului.

Cum orice dimineață în Paris e musai să înceapă cu un croissant (oui, le croissant!) și un pain au chocolat, imediat după zbor și odată ajunsă în hotel, am coborât rapid la micul dejun care avea să-mi dea energie pentru ziua plină pe care mi-o plănuisem.

În orice oraș mă duc, aleg să mă țin de vorba aia: do what the locals do. Așa că am ales să iau metroul pentru prima mea vizită în Paris, unde am avut chiar și o revelație. Am remarcat faptul că Parisul parcă nu mai este al parizienilor. Treaba asta m-a pus pe gânduri după ce m-am trezit în metrou înconjurată de asiatici, femei cu văl, spanioli și africani, care nu păreau a fi deloc turiști. Însă se subînțelege – Parisul este un oraș pestriț, unde și-au făcut loc imigranți din toate locurile lumii.

Sursa: flaviamarin.ro

Odată ajunsă în inima Parisului, m-am rătăcit pentru ore bune pe străzile lui boeme, fără o direcție prea clară, întorcându-mi capul când într-o direcție, când într-alta, în muzicalitatea limbii franceze pe care, apropo, am încercat să o învăț în liceu dar nu s-a prins nicicum de mine. Deși parizienii nu sunt cele mai primitoare gazde, asta nu m-a împiedicat să mă bucur din toți porii de frumusețea locului.

Energia orașului și atmosfera în sine era pur și simplu unică, acel joie de vivre, pe care mi-o doresc în fiecare zi. M-am plimbat de-a lungul Senei, am ciugulit bunătățuri de la chioșcurile stradale, și mi-am pierdut privirea prin anticariate.

Următoarea oprire era neapărat să fie turnul Eiffel, care m-a lăsat… fără cuvinte.

Sursa: flaviamarin.ro

Citește continuarea pe flaviamarin.ro.

Flavia Marin este o tânără stewardesa de succes și bloggeriță, fost jurnalist, care a ales să descopere o întreaga lume prin prisma job-ului său, reușind să combine utilul cu plăcutul într-o manieră impresionantă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.