20 septembrie 2020, 0:14

Luptă contra țânțarilor, dar ar putea fi eficient contra coronavirusului. Spray-ul testat de britanici

Oamenii de știință britanici au încercat să afle dacă spray-ul insecticid „Mosi-guard Natural” poate servi ca mijloc de combatere a noului tip de coronavirus.

Testat în condiții diferite

S-a dovedit că dacă acesta este amestecat cu particule de virus sub formă lichidă, atunci spray-ul le distruge destul de eficient, dar dacă este folosit pe un analog sintetic al pielii umane, acesta nu ar putea distruge în totalitate particulele de virus.

Rezultatele testelor au fost publicate de Laboratorul de Cercetare și Tehnologie Aplicată Militară (DSTL – Defence Science and Technology Laboratory) şi prezentate pe scurt de Sky News.

Componenta de bază

În componenţa acestui spray există substanța p-Menthane-3,8-diol, care este cunoscută mai mult sub numele de marcă citriodiol.

Ea este extrasă din frunzele și ramurile de eucalipt cu parfum de lămâie (Corymbia citriodora).

În aprilie anul acesta insecticidul pe bază de citriodiol a început să fie folosit de armata britanică, informează Sky News.

Eficient împotriva altor coronavirusuri

Conform datelor militarilor, citriodiolul a fost eficient împotriva altor coronavirusuri deja cunoscute, prin urmare ar putea fi util şi împotriva SARS-CoV-2.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în sine, un astfel de spray nu poate proteja în totalitate împotriva noului tip de coronavirus.

Protecție suplimentară

Totuşi, el poate fi utilizat ca o protecție suplimentară împreună cu măștile și alte modalităţi dovedite, precum spălarea frecventă și minuțioasă a mâinilor.

Articolul oamenilor de știință nu a fost revizuit de experți independenți sau de editorii revistelor științifice, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri.

Prin urmare, concluziile reieşite din aceasta și din alte articole similare ar trebui tratate cu precauție.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.