18 ianuarie 2022, 0:27

Lupta împotriva COVID-19 o încetinește pe cea împotriva rujeolei, febrei galbene și poliomielitei

Din cauza pandemiei COVID-19, perturbări semnificative ale serviciilor medicale esențiale persistă în aproximativ 90% din țări, potrivit unui sondaj al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), deși situația tinde să se îmbunătățească. Problemele se referă la campaniile de vaccinare de rutină pentru o treime dintre ele. Șaizeci de campanii de vaccinare în masă sunt suspendate în 50 de țări, expunând în jur de 228 de milioane de oameni, în majoritate copii, la boli precum rujeola, febra galbenă și poliomielita.

Mai mult de jumătate dintre țările afectate se află în Africa. În plus, două treimi dintre țări se confruntă cu o lipsă de personal medical și o treime  declară că au avut probleme cu aprovizionarea cu vaccinuri. De exemplu, UNICEF ​​a reușit să livreze puțin mai mult de două miliarde de doze de vaccinuri în lume în 2020, față de 2,29 miliarde în 2019.

OMS este deosebit de îngrijorată de campaniile de pojar: 23 de campanii de vaccinare împotriva acestei boli extrem de contagioase au fost suspendate de mai bine de un an, privând aproape 140 de milioane de oameni de serul salvator. Ca urmare, au fost deja raportate focare de rujeolă în Pakistan, Republica Democrată Congo și Yemen.

Chiar inainte de pandemie au existat semne îngrijorătoare că am început să pierdem teren în lupta cu bolile copilăriei. Cam 20 de milioane de copii nu au primit încă vaccinurile esențiale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.