12 august 2020, 9:07

Luptătorii ninja, deconspirați în București. Secretele războinicilor japonezi, prezentate în cadrul unei conferințe și a unei demonstrații practice

Poveștile cu ninja fascinează oamenii din întreaga lume. În cadrul unei întâlniri cu publicul bucureștean, trei specialiști japonezi, Yuji Yamada, Katsuya Yoshimaru de la Universitatea Mie din Japonia și Jinichi Kawakami, director onorific al Muzeului Ninja în stilul Ig, vor da masca jos luptătorilor ninja.

Între realitate istorică și fenomen cultural

Conferința Deconspirarea Ninja. Shinobi și Ninja – între realitate istorică și fenomen cultural va fi organizată miercuri, 16 octombrie, ora 18:30, la sediul Universității Româno-Americane, în colaborare cu Ambasada Japoniei și Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”. În cadrul evenimentului, Yuji Yamada va susține o prelegere despre istoria ninja, Katsuya Yoshimaru va vorbi despre luptători ninja fictivi, iar Jinichi Kawakami, care este al 21-lea moștenitor al tradiției Ninjutsu în stilul Koga Ban va face o prezentare a laturii spirituale a culturii ninja, prezentarea fiind urmată de o demonstrație practică.

Legenda ninja

Potrivit portretizării media, ninja este un luptător care atacă din umbră și are capacitatea de își învinge orice adversar. Din perspectivă istorică, începuturile ninja sunt atestate la începutul secolului al XIV-lea, dar imaginea legendară care i-a consacrat, în haine negre și cu steluțe ascuțite datează de la mijlocul secolului XIII-lea și se datorează în mare parte teatrului, literaturii, iar mai târziu filmelor.

Sursă cover foto: Martial Tribes


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.