CITIRE

Măcelarii francezi atenționează Guvernul în privin...

Măcelarii francezi atenționează Guvernul în privința terorismului vegan

Măcelarii au cerut guvernului francez protecție împotriva „terorismului vegan” care se manifestă prin acte de violență pentru a-și impune stilul lor de viață.

Sindicatul măcelarilor, care reunește 18.000 de comercianți din toată Franța, a adresat o scrisoare deschisă ministrului de Interne Gerard Collomb prin care cer să fie protejați de vegetarienii și veganii care recurg la intimidări și violență.

Vegetarianismul și veganismul au câștigat tot mai mulți adepți, fapt ce a dus la scăderea vânzărilor de carne. În față acestui trend descendent, fermierii, măcelarii și producătorii de produse din carne au început să pună presiune pe politicieni pentru a opri mișcările anti-carne din ultimele săptămâni.

Sursa stirileprotv.ro

„În ultimele luni, cei 18.000 de măcelari din țara noastră sunt îngrijorați de consecințele pe care mediatizarea stilului de viață vegan le are. Deși respectăm alegerea alimentară a compatrioților noștri, suntem profund șocați că vor să impună imensei majorități stilul lor de viață și chiar ideologia lor.

Este teroare ca o mână de organizații și indivizi încearcă să răspândească asta cu un singur scop: să facă astfel încât sa dispara pur si simplu o parte a culturii franceze. Contăm pe sprijinul întregului Guvern pentru ca violența fizică, verbală și morală să înceteze cât mai curând. Vă rugăm să lăsați francezii să mănânce ce vor”, a declarat liderul de sindicat Jean-Francois Guihard, conform Euronews.

Sursa www.ziarelive.ro

Acesta relatează că mai multe măcelarii au fost vandalizate sau stropite cu sânge fals în aprilie, în regiunile Hauts de France din nordul Franței și Occitanie din sud. „Aceste atacuri sunt o formă de terorism”, mai spune liderul sindical. De asemenea, el amintește și că în martie anul acesta un producător de brânzeturi a fost trimis în judecată după ce a scris un mesaj agresiv pe Facebook la adresa unui măcelar ucis într-un atac terorist.

„De ce vă mirați că un criminal a fost ucis de un terorist? Eu nu mă mir, am zero compasiune pentru el, s-a făcut dreptate”, a fost mesajul postat de cea pe care presa a prezentat-o drept Myriam.

Franța este o țară tradițional carnivoră, unde până nu demult era greu să găsești în restaurante preparate care să nu conțină carne. Și cei care apară drepturile animalelor au devenit tot mai vizibili în Franța, sprijiniți de actrița Brigitte Bardot.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.