27 noiembrie 2022, 7:58

Compania de transport naval Maersk și-a suspendat legăturile cu Belarus

Grupul de transport maritim și logistică danez Maersk își va reduce drastic transportul de mărfuri către Belarus pentru a se conforma sancțiunilor legate de invazia Rusiei în Ucraina. Doar rezervările pentru produse alimentare, medicamente și provizii umanitare (cu excepția utilizării duble) vor fi acceptate, după o verificare extinsă, a spus Maersk.

Maersk și alte linii mari de containere au suspendat în această săptămână aproape toate transporturile de mărfuri către și dinspre Rusia și au avertizat că produsele alimentare și proviziile medicale riscă să fie deteriorate sau stricate din cauza întârzierilor semnificative în porturi și vamă.

Maersk a declarat că a suspendat temporar și noile rezervări feroviare intercontinentale între Asia și Europa până la o nouă notificare.Toate noile rezervări aeriene către și dinspre Rusia și Ucraina au fost, de asemenea, suspendate.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei și unele forțe ruse care au intrat în Ucraina au venit de pe teritoriul belarus pentru ceea ce Rusia a numit o „operație militară specială”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol