17 noiembrie 2022, 17:09

Magazin social pentru refugiaţii ucraineni, în București

Crucea Roşie a deschis în Capitală un magazin social pentru refugiaţii ucraineni. La “Humanity Concept Store”, situat în zona Pieţei Romane, refugiaţii primesc gratuit alimente, produse de igiena şi îmbrăcăminte, a explicat Directorul General al organizaţiei Crucea Roşie România, Ioan Silviu Lefter.

Crucea Roşie şi Direcţia de Asistenţă Socială a Capitalei au umplut magazinul social cu produse de bază cumpărate din banii strânşi de la oameni sau donate de mari companii. Totul e gratuit pentru ucraineni.

”Cetățenii ucraineni vin în magazin, îşi aleg singuri produsele de care au nevoie. Cantitățile se calculează la numărul de persoane, astfel: pentru o familie din trei persoane vor ridica 12 kilograme de alimente, două kilograme de produse de igienă și trei kilograme de haine. Pentru fiecare membru în plus se adaugă două kilograme de alimente, respectiv un kilogram de produse de igienă și un kilogram de haine”, a declarat Ioan Silviu Lefter.

Crucea Roşie continuă şi programul „Banca de Alimente” pentru cazurile sociale din România, aminteşte Radio România Actualități.

Peste 55 de mii dintre ucrainenii care au venit în România după izbucnirea războiului au cerut aici protecţie umanitară. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, potrivit stiri.tvr.ro.

Din martie, câte o mie pe zi au cerut ajutor la centrul de la Romexpo. Săptămâna trecută au fost chiar peste 1500 într-o singură zi, cei mai mulţi de până acum.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol