14 aprilie 2024, 13:38

Mai au voie elevii cu telefoane la ore? Ce spune ACUM legea

Elevii nu mai au voie cu telefoane la ore. Cei care nu predau dispozitivele riscă să rămână fără ele.

Noua lege a educaţiei naţionale declară război deschis elevilor care folosesc telefoanele mobile în timpul orelor, fără acordul profesorilor.

Astfel, la grădiniţă, în clasele primare şi la gimnaziu, toate telefoanele mobile ale copiilor sunt strânse şi uneori încuiate sub cheie pe durata cursurilor. Cei care nu predau dispozitivele riscă să rămână fără ele. Doar la liceu elevii au voie să le aibă asupra lor, dar nici ei nu au dreptul să le folosească independent la cursuri.

Prin noua lege a educaţiei naţionale utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor este interzisă în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.

Noutatea pe care o aduce legea educaţiei naţionale acum este pârghia legală prin care profesorii de la gimnaziu sau învăţătorii pot “confisca”, cu ghilimelele de rigoare, telefoanele mobile de la elevii care aleg să le folosească în timpul orelor de curs. Ulterior, dispozitivele vor fi predate părinţilor sau aparţinătorilor legali. În ceea ce îi priveşte pe elevii de liceu, în cazul lor e nevoie de regulă adoptată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în cadrul consiliului de administraţie al şcolii.

Prin regulamentele proprii, şcolile pot decide inclusiv scăderea notei la purtare în cazul elevilor care nu respectă regulă.

În unele instituții de învățământ regula este aplicată începând de luni, 25 septembrie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol