27 ianuarie 2021, 18:25

Mai bine de jumătate din semnăturile pentru ”Fără penali în funcții publice” anulate în Banat. Motivul: abuz

Jumătate din semnăurile adunate pentru campania ”Fără penali în funcții publice” a USR, au fost anulate de către primăriile din Sânnicolau Mare şi Lugoj din Timiş.

Dan Reşitneac, responsabil de campanie din partea USR Timiş, a anunțat faptul că la Ghiroda s-au anulat 40 la sută dintre semnături, în timp ce la Lugoj au fost anulate 50 la sută, iar la Sânnicolau Mare 55 la sută.

La Ghiroda motivatul constă în faptul că datele celor care au semnat erau incomplete, iar la Lugoj se pare că s-a comis un abuz prin faptul că anularea a 50 la sută dintre semnături nu a fost motivată.

Astfel, fiind acuzat de abuz de către reprezentanţii URS, primarul Lugojului, Francisc Boldea (PSD), a declarat că nu are nicio legătură cu invalidarea listelor de semnături:

„Dosarul a venit la primărie şi a fost repartizat la SCLEP, ei se ocupă. Nu are primarul nicio treabă cu asta, nici nu ştiu ce şi cum. Nu am discutat cu secretarul despre semnături, cu nimeni. Dacă spun asta (cei de la USR, n.r.) spun minciuni, ca de obicei”, a declarat acesta.

La rândul său, primarul din Sânnicolau Mare, unde s-au anulat 55 la sută din semnături a făcut cunoscut faptul că listele au fost verificate de secretarul primăriei, iar acolo unde listele au fost întocmite necorespunzător, documentele au fost anulate. La Timişoara, încă nu s-au finalizat cercetările, așa că până vineri au fost verificate 31 dintre cele 53 de dosare depuse. Primarul Nicolae Robu le-a cerut funcţionarilor de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei să lucreze dacă e nevoie şi noaptea, astfel încât verificarea listelor să fie realizată până marţi seara, conform adevarul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.