22 ianuarie 2022, 3:42

”Mai bine să facă bărbații cumpărăturile”. Cine este oficialul care a îndrăznit să dea acest sfat

Declarația lui a stârnit controverse, inclusiv pe alte continente, unde ideea de shopping (cumpărături) este aproape sinonimă cu femeia.

Sfatul din titlu a fost dat de un primar asiatic. În Japonia, primarul din Osaka, Ichiro Matsui, a declarat că ar fi mai bine ca la cumpărături să meargă bărbații, în actualul context al pandemiei de coronavirus.

Mai rar prin magazine

În virtutea stării de urgență națională impusă de noul coronavirus, locuitorii din anumite regiuni au fost rugați să își facă aprovizionarea mai rar și să trimită la cumpărături un singur membru al familiei, pentru a reduce, pe cât posibil, contactele umane.

„Femeile sunt nehotărâte, aruncă o privire printre rafturi, ezită și au nevoie de prea mult timp”, ar fi declarat el.

„Ar fi mai bine ca la cumpărături să meargă bărbații care iau lucrurile care le-au fost cerute și apoi pleacă imediat”, și-a argumentat acesta sfatul.

Atacat pe rețelele de socializare

Copleșit de critici, primul cetățean al orașului, în vârstă de 56 de ani, a încercat să rectifice ce a afirmat, recunoscând că, da, cuvintele sale pot părea demodate, însă în cazul familiei sale sunt adevărate, scrie japantimes.co.jp.

„Nerespectuos” și „plin de prejudecăți” sunt doar câteva dintre cele mai blânde cuvinte pe care i le-au transmis  compatrioţii săi pe internet.

”Lipsă de respect”, spun unii. ”Are dreptate”, spun alții

Un utilizator al rețelei de socializare Twitter i-a scris că vorbele sale sunt lipsite de respect atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Un altul consideră că e plin de prejudecăți la adresa femeilor, adăugând că sunt și bărbați indeciși și femei extrem de hotărâte.

”Ce crede el, că toți au chef de pierdut timpul? Oamenii se gândesc la meniuri și la prețuri, nu le arde de stat printre rafturi”, a scris un altul.

Unii, însă, au fost de acord cu Ichiro Matsu, lamentându-se în special de „doamnele în vârstă care merg conversându-se prin magazin, prea puțin interesate de cumpărături”, relatează sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.