26 februarie 2024, 7:17

Mai miră pe cineva? Copiii refugiaților ucraineni au adunat zeci de saci de deșeuri de pe malul Dunării. Autoritățile au refuzat să ridice gunoiul

Un articol apărut în InfoBrăila îți dă fiori reci pe șira spinării. Văzând muntele de gunoaie din anumite zone ale Dunării, copii ai refugiaților uraineni au decis să adune în mai mulți saci aceste deșeuri. La final au contactat firma de salubritate…care a refuzat să vină să ridice deșeurile.

“Zeci de copii din Ucraina refugiați la Brăila din cauza războiului au strâns astăzi zeci de saci de gunoi lăsat de pe malul Dunării de către brailenii cu foarte mult “bun simt” care s-au distrat în timpul verii la plajă și la pescuit.

 Copiii au luat această decizie în urmă cu câteva săptămâni, când au traversat Dunărea în Insula Mare a Brăilei pentru un picnic însoțiți de mamele lor și de câțiva brăileni inimoși care s-au oferit și îi ajută încă de la începerea războiului dn țară vecină. Atunci au văzut munții de gunoaie și au hotărât să întoarcă gestul orașului de adopție inițiind și participând la o acțiune de strângere a gunoiului din zona.”, scrie InfoBrăila.

Copiii au cerut ajutorul Primăriei Brăila care nu a făcut altceva decît să le dea telefonul firmei de salubritate din zonă. Atât. Iar ajunși la firma de salubritate RER…altă surpriză. Reprezentanții RER au răspuns că nu vor să se deplaseze pentru a lua sacii și au cerut ca aceștia să le fie aduși.

Cum copiii nu puteau cară cantitatea uriașă de gunoi strânsă, sacii, bine legați la gură, au fost adunați în grămezi și au rămas pe plaja fluviului. Vorbim de circa 100 de saci de gunoi!

Foto InfoBrăila


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol