5 martie 2024, 16:09

Mai mulți jurnaliști, victime ale bombardamentelor în Liban și Gaza (VIDEO)

Recent, un atac aerian lansat de pe teritoriul Israelului a vizat un grup de jurnaliști în zona Aalma Al Shaab, situată în sudul Libanului, relatează Roya news.

Acest atac s-a soldat cu moartea tragică a unui jurnalist și cu rănirea a trei persoane, printre care un corespondent și un fotograf de la Al Jazeera, potrivit rețelei.

Al Jazeera a anunțat că lovitura a dus la rănirea colegilor, Carmen Ghaddar și Eli Barakat, în momentul în care vehiculul lor a fost atacat.

Conform The Time of Israel persoana decedată ar fi fost identificată drept cameramanul Essam Abdullah. Atât acesta, cât și cei doi colegi ai săi ar fi lucrat pentru Reuters.

Un link video poate fi găsit aici – IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL!


În acelaș timp, cel puțin șase jurnaliști palestinieni au fost uciși în doar câteva zile, în contextul în care Israelul continuă să bombardeze fâșia Gaza asediată, au anunțat rețelele media și observatorii libertății presei, scrie Al Jazeera.

Jurnalistul Saeed al-Taweel, redactor-șef al site-ului de știri Al-Khamsa News, și alți doi membri ai presei au fost uciși marți dimineața devreme, în timp ce mergeau să filmeze o clădire pe care Israelul urma să o bombardeze în curând în orașul Gaza.

„Din nefericire, tocmai au trimis o notificare de avertizare către clădirea Hiji că va fi bombardată”, a spus al-Taweel în ultimele sale cuvinte, cu puțin timp înainte de a fi ucis, potrivit unei înregistrări obținute de Al Jazeera. „Zona a fost evacuată în întregime. Femei, bărbați, bătrâni, copii, toți au părăsit complet zona”.

Al-Taweel, Mohammed Subh și Hisham Alnwajha se aflau la o distanță sigură, la sute de metri de ținta declarată. Dar atacul aerian a lovit în schimb o altă clădire, mult mai aproape de ei.

Alnwajha a suferit răni grave și a fost internat în camera de terapie intensivă a Complexului medical Al-Shifa, a relatat agenția palestiniană de știri WAFA.

Echipajul purta veste antiglonț și căști de protecție care îi identificau clar ca fiind membri ai presei.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol