5 martie 2024, 9:36

Majoritatea germanilor se tem de atacuri teroriste în ţara lor

O majoritate a germanilor se tem că războiul din Fâşia Gaza ar putea conduce la atacuri teroriste de amploare în Germania, indică un sondaj realizat de YouGov pentru agenţia de presă DPA.

Sondajul arată că 59% dintre germani consideră că sunt probabile sau foarte probabile atacuri de multe victime în ţara lor.

Referitor la consecinţele războiului din Fâşia Gaza asupra Germaniei, aproximativ 26% dintre germani afirmă că principalul motiv de îngrijorare este posibila sosire în număr mare a refugiaţilor dinspre Orientul Mijlociu.

Aproximativ 17% dintre germani au spus că principala lor îngrijorare este ascensiunea antisemitismului în Germania. Pe locurile următoare se află deteriorarea relaţiilor cu ţările cu populaţie majoritar musulmană (10%) şi creşterea preţurilor energiei (8%).

Poziţia guvernului de la Berlin faţă de război este echilibrată în opinia a 39% dintre germani. În schimb, 32% dintre germani cred că guvernul este prea favorabil Israelului, iar 7% sunt de părere că guvernul german ia prea mult partea palestinienilor.

Sondajul a fost realizat online, în perioada 3-7 noiembrie, pe un eşantion reprezentativ de 2.123 de germani cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Sursa foto: picture alliance / Gregor Fischer/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol