12 ianuarie 2023, 15:29

Mama tuturor știrilor. O știre e când un om mușcă un câine. Varianta indiană: nu au avut câini, au adus o cobra

În literatura de specialitate se spune că o știre se produce atunci când un om mușcă un câine, pentru că, de altfel, un câine care mușcă un om e un fapt banal. Numai că vedeți voi, viața bate nu numai filmul, dar și manualele de specialitate. Ba chiar mai plusează, pentru că neavând un câine, oferă un șarpe cobră.

DailyMail scrie că un băiat din India, în vârstă de opt ani, a ucis o cobră care se înfășurase în jurul brațului său și își înfipsese colții în piele, mușcând-o înapoi, într-o poveste absolut miraculoasă de supraviețuire.

Băiatul, cunoscut doar sub numele de Deepak, a fost atacat luni de șarpe în satul izolat Pandarpadh din regiunea Chhattisgarh, în centrul Indiei. Cobra s-a agățat de el în timp ce se juca în fața casei familiei sale și și-a înfășurat corpul în jurul brațului său, înainte de a se întoarce și de a mușca pentru a-și injecta otrava mortală.

Luptând împotriva durerii, Deepak și-a scuturat cu furie brațul, dar nu a putut elibera reptila, moment în care a decis să-i dea atacatorului să guste din propriul medicament și și-a înfipt cu cruzime propriii dinți în corp, reușind să ucidă animalul.

“Șarpele s-a înfășurat în jurul mâinii mele și m-a mușcat. Aveam dureri mari”, a declarat Deepak pentru The New Indian Express. “Cum reptila nu s-a mișcat când am încercat să mă scutur de ea, am mușcat-o puternic de două ori. Totul s-a întâmplat într-o clipă”, a spus el.

Mușcăturile de șarpe sunt extrem de frecvente în India – un studiu publicat săptămâna trecută a arătat că peste 85% dintre decesele cauzate de mușcături de șarpe înregistrate în 2019 au loc în această țară.

Curaj + noroc

Temându-se pentru viața lui Deepak în urma mușcăturii, părinții băiatului l-au dus de urgență la un centru medical din apropiere, unde a fost ținut sub observație pentru a se asigura că se va recupera cu succes.

O examinare a rănii sale i-a determinat pe medici să descopere că a suferit o „mușcătură uscată”, ceea ce înseamnă că cobra nu a eliberat niciun venin.

Districtul Jashpur, unde Deepak s-a luptat cu cobra, este renumit pentru activitatea șerpilor – în regiune trăiesc peste 200 de specii de șerpi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol