25 septembrie 2021, 5:54

MAMA- un cuvânt atât de simplu, dar cu atâtea înțelesuri. Tu cum l-ai defini

Obișnuim să vorbim despre mama doar de 8 martie, atunci când o sărbătorim și o ridicăm în slăvi, dar în restul timpului? În restul timpului cum te bucuri de ea?

Pentru că puterea cuvântului „mama” ar trebui să fie nemuritoare, am ales azi, să vorbesc despre ființa căreia i se datorează în masă cam tot, pentru că ea este singurul simbol al continuității și al dezvoltării.

Sursa: minunemica.eu

Cred că mi-am pus întrebarea legată de semnificația acestui cuvânt de nenumărate ori și, tot de atâtea am realizat că nu are o definiție, ci că de fapt, ea reprezintă întreg universul, cel puțin pentru mine. Însă dacă ar fi să dau o definiție într-un eseu cerut de profesoara de română la școală, aș descri-o ca pe un loc, un loc în care găsești dragostea eternă și fericirea în care se adăpostesc toate lucrurile mărunte, pe care, de cele mai multe ori nu le apreciem.

Pe de-o altă parte, știu că ar trebui să folosesc multe figuri de stil pentru o notă mare, așa că, acest eseu mi-ar da posibilitatea de a hiperboliza fiecare moment în care apare figura mamei, fără a simți ca este o exagerare, așa că aș asocia-o și cu luna (care luminează pe întuneric) și cu soarele (care încălzește și în cea mai friguroasă perioadă).

În altă ordine de idei, aș expune relația dintre mamă și copil, care, oricât de greu ar fi încercată, nu se va rupe niciodată, fiind strâns legată de primul auz, primul sărut, primii pași și incontestabil, primul cuvânt, adăugând dragostea ei, care se află dincolo de orice tristețe ca o mână cerească ce alină durerea cu o singură mângâiere.

Sursa: consultanta-psihologica.com

O dragoste pentru o veșnicie puternică: MAMA

Privat de dragostea ei, universul ne-ar înnebuni de durere, așa că, de aici dezvolt convingerea, care mă face să susțin temeinic faptul că este singurul sentiment pur, care nu poate fi pus la îndoială și chiar și așa, mulți nu-l prețuiesc îndeajuns…

Iar în concluzie, cu toate cele spuse mai sus, mă arăt total confuză în fața unei întrebări simple, dar cu atâtea înțelesuri. Știu ce semnifică mama, dar nu știu să exprim, pentru că oricât aș scrie și mi-aș manifesta aprecierea, simt că nu este îndeajuns, simt că ea merită ceva mai mult decât se poate găsi în câteva cuvinte frumoase, înșirate pe o hârtie sau site.

Și acum, că citești asta și-mi dai dreptate, cât îi datorăm mamei? Cât de conștient ai fost de valoarea sentimentală pe care o poartă un cuvânt atât de simplu? Cât crezi că i-ai mulțumit ființei a cărei îmbrățișare poartă mereu parfumul iubirii sincere?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.