Site icon Editia de Dimineata

Mâncarea viitorului. Ce au realizat oamenii de știință

Pandanus fruit. The ripe fruit of the pandanus palm (Pandanus tectorius) or screwpine. The wedge- shaped orange sections (drupes) are eaten raw or cooked and its fibres used as a natural dental floss. The pandanus palm can grow to 8 metres in height, and its long pointed leaves up to 2 metres in length. It is an economically important plant and is a major source of food to communities living on atolls. The palms leaves are woven or plaited into mats, sails and thatch. Photographed on Lankayan island, Malaysia.

Ce am putea să mancăm în 2050?

Oamenii de ştiinţă au întocmit o listă cu plante mai puţin cunoscute.

Micul dejun ar putea conține banane false sau fructe de copac pandanus. Pandanusul (Pandanus tectorius) este un copac mic care creşte în zonele de coastă din Insulele Pacificului până în Filipine. Frunzele sunt folosite pentru a aroma mâncărurile dulci şi sărate în mare parte din Asia de Sud-Est, în timp ce fructele asemănătoare ananasului pot fi consumate crude sau gătite.

Experţii de la Royal Botanic Gardens din Kew, Londra, caută ingrediente pentru dietele pe viitor.

Ştim că există mii de specii de plante comestibile în întreaga lume care sunt consumate de diferite populaţii şi aici putem găsi câteva dintre soluţiile pentru aceste provocări globale ale viitorului”, spune cercetătorul Sam Pirinon, potrivit news.ro.

Diversificarea alimentelor pe care le consumăm este una dintre soluţiile pentru a atenua foamea, pentru a aborda pierderea biodiversităţii şi pentru a ajuta la adaptarea la schimbările climatice.

Din cele peste 7.000 de plante comestibile din întreaga lume, doar 417 sunt cultivate pe scară largă şi utilizate pentru hrană.

sursa foto: sciencephoto.com

Exit mobile version