30 mai 2023, 18:43

Mandatul lui Mircea Geoană la vârful NATO a fost extins

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct la NATO a fost extins cu încă un an, până în octombrie 2024, a anunțat șeful Alianței, Jens Stoltenberg.

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO excepțional și un mare sprijin pentru mine personal într-un moment critic pentru securitatea euro-atlantică. Abilitățile sale politice, expertiza și grația sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să ne continuăm activitatea împreună”, a transmis Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO în 16 octombrie 2019, devenind al 17-lea secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

Mandatul lui Geoană a fost extins în 2021 cu doi ani, iar acum a primit încă o extindere de un an până în octombrie 2024.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol